DPF szűrő tisztítás

A DPF szűrő tisztítás előreláthatóan 2021 Január 01-től lesz elérhetőDFP szűrő tisztítás!

Gépjárműveknél alkalmazott részecske(DPF)szűrő csökkenti a káros anyag kibocsájtást a levegőbe, ezért szerepe jelentős környezetvédelmi szempontból.

A DPF szűrő feladata az, hogy kiszűrje és megkösse a korom részecskéket a kipufogó gázból így gépjárművünk kevésbé szennyezi a környezetet. De ha valamit tárolunk az előbb utóbb megtölti a tároló helyet jelen esetben a részecske(DPF)szűrőt.
Ha a DPF szűrőnk megtelik ürítésre un regenerációra van szükség. Ha az autónkat vegyes üzemben használjuk általában 500 kilométerenként a gépjármű elvégzi részecske(DPF)szűrő regenerációját. Általában városon kívüli használatnál történik ez, mert az autónak ott 15-20 km kilométeren keresztül egyenletesen üzemel magasabb motorfordulaton. Ilyenkor maga a részecske(DPF)szűrő 600 fokon „égeti“ a kormot.

Ha csak városban használjuk a gépjárművet a részecske(DPF)szűrőnk sokkal hamarabb megtelik. Akár 100 kilométer városi használat után is el telitődhet. Ebben az esetben a gépjárművünk nem tudja tökéletesen regenerálni a részecske(DPF)szűrőt amely élettartalma jelentősen lecsökken. Ilyenkor a akár 30.000 km megtétele után elkezdjük érezni a jeleit a részecske(DPF)szűrőnk „nem normális“ működésének.

Jelek, ha a DPF szűrő tisztítása szükségessé válik:

-kellemetlen szagú kipufogó gáz
-csökkenő a motorteljesítmény
-magasabb üzemanyag fogyasztás
-az autót erőtlennek érezhetjük
-hibakód jelenik meg műszerfalon
-a gépjárművünk vészüzemmódba kapcsolja magát.

DFP szűrő tisztítás előtte-utánaHa sajnálatos módon eddig jutottunk a gépjárművünkkel akkor két lehetőség közül választhatunk.
Vásárolhatunk új részecske(DPF) szűrőt vagy kitisztíthatjuk azt.
Amíg nem létezett a tisztításra kifejlesztett technológia és gép, addig sok házi barkács megoldás született mert ugye mi magyarok mindent megoldunk. De sajnos ezek a próbálkozások nem oldották meg a problémát csak ideiglenes megoldást jelentettek. Viszont a garázsiparban működő innováció utolérte ezt a problémát is. Megszülettek azok a nagynyomású vegyszeres folyadékkal működő gépek amik a részecske(DPF)szűrők tisztítását tökéletesen elvégzik. A teljesen automatizált berendezés felméri a részecske(DPF)szűrő állapotát majd elvégzi a tisztítást és dokumentálja is azt. Cégünk 1994 óta turbófeltöltők javításával és forgalmazásával foglalkozik. Ügyfeleink részéről merült fel hogy a turbó hibáknál sűrűn előforduló részecske(DPF)szűrő hibát egy helyen lehessen orvosolni. Kollégáink garázsiparban eltöltött 27 éves szaktudása és a felhasznált legmodernebb technológia garancia a minőségi munka elvégzésére. Szóval ha maradéktalanul és elégedetten szeretne megszabadulni ettől a hibától javasoljuk a szakszerű tisztítást, az ehhez akreditált géppel és hozzáértő kollégákkal. A DTKTURBO Kft várja önöket és ígéri hogy tőlünk elégedetten fog távozni!