Turbóról

TurbófeltöltőA motortérben megbújó turbófeltöltő már negyven éve hozza lázba az autósokat, nem csoda, hiszen a hőskorban jámbornak látszó utcai autókat vadítottak meg vele. Működési elve egyszerű: az égés hatásfokának javításával növeli a teljesítményt. A mechanikus szerkezetet a motor kipufogógáza hajtja meg, így ahelyett, hogy kárba veszne, plusz lóerőkhöz juttatja a motort, és izgalmas vezetési élményhez a sofőrt. A meghajtott turbinalapát megforgat egy vele egy tengelyen mozgó másik turbinát, az pedig beszívja a külső levegőt, amely hűtve és sűrítve az égéstérbe kerül, ezzel érezhetően fokozva a teljesítményt. Hátránya a turbólyuk, amely a turbónyomás felépülése előtt jelentkezik, ezt változó geometriájú feltöltő vagy egy kicsi és egy nagy turbó beépítésével ellensúlyozzák. Segítségével kis lökettérfogatú motorok is nagy teljesítményre képesek, ezért jöttek divatba a modern kis turbós benzinmotorok, melyekkel kis odafigyeléssel takarékosan autózhatunk.

De a turbó nem egy negyven éves találmány.  A svájci Dr. Alfred Büchi találta fel a turbófeltöltőt 1905. november 16-án.
A Birodalmi Szabadalmi Hivatal "Dugattyús motorból és szekvenciálisan elhelyezkedő turbinából és kompresszorból álló belsőégésű szerkezet" néven lajstromozta. Amilyen briliánsan egyszerű az elv, annyira sokáig tartott átültetni a gyakorlatba: 18 évvel később, 1923-ban készült el az első két rendszeres használatra szánt turbómotor, mindkettő 10 hengeres hajódízel. 

Szinte minden belsőégésű motornál található alkalmazási lehetőség a turbófeltöltésre, legyen az folyadék- vagy léghűtésű, benzin vagy Turbófeltöltő szgk-ban.dízelmotor. A turbófeltöltés a motor kipufogógázainak energiáit hasznosítja. A motorból a kipufogógáz-vezetéken keresztül távozó nagy sebességű égéstermékek energiáját felhasználva – a turbófeltöltő turbinája hajtja a vele egy tengelyre csapágyazott kompresszort, ami a friss töltetet beszívja és túlnyomással a hengerbe tolja. Bár a feltöltő a motor forgórészeivel nincs kapcsolatban – a turbina miatt - a kipufogóvezetékben megnövekedett nyomástöbblet ellenállásként jelentkezik, és visszahat a motor működésére és teljesítményére.

Egyre elterjedtebb a turbófeltöltő. A dízelek szinte elképzelhetetlenek nélküle, és már nem pusztán a nagy teljesítményű sportmodelleket, hanem a tömeggyártók elérhető árú, kis lökettérfogatú típusainak egy részét is feltöltővel lélegeztetett benzinmotor hajtja.

Az utóbbi években egyre több kis turbómotorral szerelt tesztautó járt nálunk, olyan is előfordult, hogy csupa ilyen kocsi várta a parkolóban, hogy közelebbről megismerkedjünk velük. Összehasonlítani azonban képtelenség lett volna őket, hiszen akadt közöttük divatos kisautó, sportos és praktikus kompakt, családi egyterű és elegáns középkategóriás limuzin is. A turbófeltöltő ma már olyan mindennapossá vált, hogy a legtöbb gyártónak már egy pár eurócentbe kerülő TURBO feliratot sem ér meg, hogy felhívják a figyelmet a technikára.


Átvezetés az origo cikkére!!!